Op zoek naar een caloriearm maar ontzettend lekker tussendoortje? Probeer dan ‘ns chips van boerenkool te maken. Neen, het klinkt niet echt sexy … maar boerenkool bevat veel verschillende vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en K) waarvan een aantal als antioxidanten werken in ons lichaam. Mineralen als calcium, kalium en fosfor hebben ook een zeer positief effect op onze gezondheid.
Ingrediënten:
- Verse boerenkool, gewassen
- Olijfolie
- Zout, peper en/of andere kruiden zoals cayennepeper, paprikapoeder, knoflook, barbecuekruiden, …
- Optioneel: wat Parmezaanse kaas
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Was de boerenkool en droog hem goed af (met een schone handdoek of keukenpapier)
- Scheur de boerenkool in kleine stukjes.
- Leg de kool op een met bakpapier beklede ovenplaat en druppel er wat olijfolie overheen. Let erop dat ook alle uiteinden van de blaadjes besprenkeld zijn.
- Breng royaal op smaak met verschillende kruiden. Strooi er gerust wat Parmezaanse kaas over voor een extra smaakje.
- Plaats de ovenplaat 8 à 10 minuten in de oven. De boerenkoolchips zijn klaar wanneer de blaadjes bruin beginnen te worden.
- Blijf wel in de buurt van je oven, want elk toestel werkt anders. Ga na 5 minuten even kijken en schep de blaadjes om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
- Haal de plaat uit de oven en schep meteen in kommetjes. Smakelijk!
Heb je zelf graag wat ondersteuning bij het inplannen van gezonde tussendoortjes? Aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren.