Boerenkoolchips

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Op zoek naar een caloriearm maar ontzettend lekker tussendoortje? Probeer dan ‘ns chips van boerenkool te maken. Neen, het klinkt niet echt sexy … maar boerenkool bevat veel verschillende vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en K) waarvan een aantal als antioxidanten werken in ons lichaam. Mineralen als calcium, kalium en fosfor hebben ook een zeer positief effect op onze gezondheid.

Ingrediënten:

  • Verse boerenkool, gewassen
  • Olijfolie
  • Zout, peper en/of andere kruiden zoals cayennepeper, paprikapoeder, knoflook, barbecuekruiden, …
  • Optioneel: wat Parmezaanse kaas

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de boerenkool en droog hem goed af (met een schone handdoek of keukenpapier)
  • Scheur de boerenkool in kleine stukjes.
  • Leg de kool op een met bakpapier beklede ovenplaat en druppel er wat olijfolie overheen. Let erop dat ook alle uiteinden van de blaadjes besprenkeld zijn.
  • Breng royaal op smaak met verschillende kruiden. Strooi er gerust wat Parmezaanse kaas over voor een extra smaakje.
  • Plaats de ovenplaat 8 à 10 minuten in de oven. De boerenkoolchips zijn klaar wanneer de blaadjes bruin beginnen te worden.
  • Blijf wel in de buurt van je oven, want elk toestel werkt anders. Ga na 5 minuten even kijken en schep de blaadjes om zodat ze gelijkmatig bruin worden.
  • Haal de plaat uit de oven en schep meteen in kommetjes. Smakelijk!

Heb je zelf graag wat ondersteuning bij het inplannen van gezonde tussendoortjes? Aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren.