eierwraps met zalm en tonijn

Eierwraps met zalm en tonijn

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Wanneer je je broodmaaltijd of salade wil vervangen door een origineel en lekker alternatief, dan raad ik deze eierwraps aan. Je kan ze vullen met allerlei groenten, vis, vlees of vleesvervangers. In dit geval heb ik er 1 met tonijn en 1 met zalm gemaakt.
Ingrediënten (voor 2 gevulde wraps):
Voor de eierwraps:
  • 2 volledige eieren
  • 2 extra eiwitten (het eigeel kan je eventueel nog invriezen)
  • Een klein scheutje (kokos)melk
  • Een eetlepel verse peterselie
  • Peper, zout en andere kruiden naar smaak (zoals paprika of kurkuma)
  • 1 eetlepel olijf-of kokosolie om in te bakken
Voor de zalmsalade:
  • 100 gram zalmfilet
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • Peper en zout
  • 1 theelepel olijfolie (eventueel pesto-olie)
Voor de tonijnsalade:
  • 100 gram tonijn (hier gekweekte tonijn uit blik)
  • 1 eetlepel (zelfgemaakte) hummus
  • Peper en zout
  • Optioneel: ansjovis en kappertjes
Voor de bietjessalade:
  • 1 voorgekookt bietje
  • 1 appel
  • 1 eetlepel fijngehakte walnoten
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Peper, zout en eventueel kaneel naar smaak.
Instructies:
  • Kluts de eieren samen met de kokosmelk en verse peterselie en breng het op smaak met de kruiden.
  • Bak hiervan twee omeletten en laat ze afkoelen.
  • Kruid intussen de zalmfilet met peper en zout en bak ze goudbruin in de pesto-olie. Plet de vis daarna in kleine stukjes en meng het met het sesamzaad.
  • Prak de tonijn fijn met de hummus en breng op smaak met de kruiden.
  • Verdeel de zalm over de ene omelet en de tonijn over de andere helft. Rol beide omeletten op en snijd ze in reepjes.
  • Snijd het bietje en de appel in stukjes. Meng het geheel met de gehakte walnoten, rozijnen, balsamico en de kruiden.
  • Serveer de eierwraps met de bietjessalade.

Laat het smaken!