noten-rozijnenbrood paleo

Paleo noten-rozijnenbrood

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Noten-rozijnenbrood zonder gluten en suiker

Dit heerlijke Paleo noten-rozijnenbrood geeft je ontbijt (of brunch) ongetwijfeld een andere dimensie. Een prima alternatief voor een croissant of boterkoek.

Ingrediënten (voor 1 notenbrood):

  • 200 gram amandelmeel
  • 1 geraspte, zoete appel
  • 50 gram rozijnen (en/of gedroogde vijgen)
  • 100 gram gehakte walnoten (en/of amandelen, hazelnoten, …)
  • 30 gram kokosrasp
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 gram gesmolten kokosolie + extra voor het invetten van de cakevorm
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel baksoda
  • 1/2 theelepel fijn zout
  • Optioneel: 50 gram rauwe honing of stevia naar smaak

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Vet een cakevorm in met kokosolie.
  • Meng het amandelmeel, de stukjes appel, rozijnen, gehakte noten, kokosrasp, kaneel, baksoda en zout door elkaar.
  • Meng in een andere kom de eieren, kokosolie, honing/stevia en citroensap.
  • Voeg vervolgens het eiermengsel bij het amandelmeel en roer goed.
  • Giet het geheel dan in de cakevorm en bak in ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Laat dit ten slotte afkoelen en na een kwartiertje kan je genieten van een heerlijke plak gezonde cake.

Je kan er gerust nog wat kokosolie of zelfgemaakte confituur op smeren, maar ook zo smaakt het ontzettend goed!

Zin gekregen om met gezonde voeding aan de slag te gaan?

Boek een orginele bedrijfsworkshop in of neem contact op om een voorstel op maat te krijgen.