gezonde appelchips zelfgemaakt

Gezonde appelchips in de oven

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Appelchips, lekker alternatief

Heb je zin in chips, maar niet in het overtollige verzadigd vet en de calorieën? Dan zijn zelfgemaakte appelchips een heerlijk alternatief. Hopelijk kan je je ‘goestingske’ wel even onderdrukken, want de appelplakjes moeten relatief lang in de oven staan. Een recept voor de geduldige mensen onder ons!

Ingrediënten (voor 1 portie):

  • 1 appel (bijvoorbeeld Pink Lady)
  • 1/2 citroen
  • Optioneel: kaneel en/of stevia naar hartenlust

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 100°C.
  • Was de appel en verwijder het klokhuis.
  • Snijd de appel in flinterdunne plakjes en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
  • Besprenkel de schijfjes met het sap van de citroen en bestrooi het geheel met kaneel en stevia.
  • Plaats de bakplaat ongeveer 1,5 tot 2 uur in de oven.
  • Draai de plakjes halverwege om zodat beide kanten even krokant worden.

Je kan meteen een aantal porties maken voor het hele gezin. In een luchtdichte bewaardoos blijven ze zeker enkele dagen krokant. Smullen maar!

Zin in een inspirerende kookworkshop?

Bekijk dan onze bedrijfsworkshops en boostsessies en boek er eentje in jouw organisatie.

Wij komen je maar al te graag motiveren!