gehaktballetjes

Gehaktballetjes met yoghurtsaus

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Balls & glory

Deze gehaktballetjes zijn heerlijk als aperitief of om bij een frisse couscous- of quinoasalade te eten.

Ingrediënten (voor 2 à 4 personen):

  • 300 gram kalfs- of lamsgehakt
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 ei
  • 1 handvol verse peterselie
  • 2 eetlepels verse munt
  • 2 eetlepels Panko of amandelmeel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Instructies:

  • Pel en versnipper het teentje knoflook.
  • Knip de peterselie fijn.
  • Klop het ei los.
  • Meng het gehakt met het ei, de helft van de knoflook, de helft van de peterselie, de Panko en kruid met peper en zout.
  • Rol ongeveer 12 gehaktballetjes.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballen krokant en lichtbruin.
  • Laat ze vervolgens ongeveer 10 minuten garen op een licht vuur of stop ze 15 minuten in de oven op 200°C.
  • Pers de rest van de knoflook uit boven de Griekse yoghurt.
  • Meng het geheel met de rest van de peterselie, de fijngehakte munt en een snufje zout.
  • Maak de komkommer schoon en schaaf deze in plakjes.
  • Voeg ten slotte de komkommer toe met de rest van de olie, de azijn en zout en peper.
  • Werk het af met wat verse munt of peterselie.

Genieten maar!

Op zoek naar tips om snel te koken?

Boek een praktische workshop in voor jouw bedrijfOf neem contact op om de andere mogelijkheden te bespreken.

Wij maken een sessie op maat aan!