carline de cauwer fitter vlaanderen

Carline De Cauwer, oprichtster en bezielster van Fitter Vlaanderen

In nieuws by Carline De Cauwer

Hallo! Ik ben Carline De Cauwer, oprichtster en zaakvoerster van Fitter Vlaanderen.

Als kleindochter van een bakker en een slager is voeding steeds de rode draad geweest in mijn leven.

Zat ik als kind niet met mijn beide handen in een grote ton rozijnen, dan liep ik wel rond met plakjes vlees.

Vaak leefden mijn familie en ik van maaltijd tot maaltijd, want eten maakte ons nu eenmaal gelukkig. Elke reden om iets in onze mond te stoppen was goed genoeg:

  • Al gauw legde ik een verband tussen eten en positieve gevoelens.
  • Was er iemand jarig? Dan moest dit uitgebreid worden gevierd met een dessert (of drie)!
  • Mooi weer? Tijd voor een ijsje!
  • Mocht ik bij iemand blijven spelen? Dan sprong ik een gat in de lucht, want dan kon ik eens wat anders snoepen.

De jaren gingen voorbij en ik werd stilaan een flink gezette tiener.

Eerlijk gezegd heeft niemand me ooit op die vlezige wangen of chubby buikje gewezen, tot ik mijn plechtige communiekleren ging passen in de winkel. De vriendelijke dame aan de paskamers kon immers niet geloven dat ik op mijn 12-jarige leeftijd maatje 176 -de grootste kindermaat- had. Hoewel oma met een goedkeurende glimlach antwoordde dat ik inderdaad goed mollig was, begon ik me stilaan toch enkele vragen te stellen.

‘Oh my. Was ik dan dik?’

To diet or not to diet, that’s the question

Niet veel later begon ik aan mijn eerste dieet, ‘want mijn bovenbenen waren toch wel wat breed’. Lukte het me om overdag weinig te eten, dan was ik ontzettend trots op mezelf. Tegen de avond had ik echter zoveel honger dat ik mijn calorietekort overcompenseerde met alles wat ik op mijn weg tegenkwam.

Een handvol zuurtjes, 2 suikerwafels en stiekem nog een ijsje na de maaltijd, daar draaide ik mijn hand niet voor om.

Na zo’n vreetbui voelde ik me moe, opgeblazen en bovendien doodongelukkig. Om deze negatieve emoties terug te dringen, greep ik naar nog meer zoetigheid. En voor ik het wist, was de cirkel rond: ik werd een emo-eter.

Als puber en jongvolwassene heb ik vanalles geprobeerd om af te vallen.

Van zalfjes, buikspiertoestellen (de Ab King Pro van TelSell, jawel!) en massagetechnieken tot strenge diëten, natuurlijke wonderpillen en zelfs hypnotherapie. Maar niets van dit alles hielp me blijvend gewicht te verliezen.

Liever lui dan moe

Ondertussen had ik ook al een aantal actieve hobby’s uitgeprobeerd, zoals krachtbal en atletiek. Aangezien ik het kleinste kuchje gebruikte als een excuus om niet te moeten gaan sporten, besefte ik dat bewegen niet mijn grootste passie was.

Tot mijn oma en mama me meesleurden naar een fitnesscentrum. Daar kwam ik in contact met spinning en leerde ik voor het eerst genieten van sport. Fietsen op muziek tussen allemaal zwetende mensen, dat vond ik fijn.

De vibes die in de ruimte hingen, motiveerden iedereen.

Op mijn 17de was ik ervan overtuigd dat ik ook energie wilde opwekken, ik wilde zelf trainer worden. Aangezien ik goed wist wat ik wou bereiken, maakte ik alvast mijn eerste spinningcd. Het toeval wil dat de lesgeefster de week daarna niet kwam opdagen en ik meteen kon inspringen.

Dit voelde aan als thuiskomen bij mezelf. Al snel schreef ik me in voor een degelijke spinningcursus en ging de bal aan het rollen.

Opwekken van energie

De jaren die hierop volgden combineerde ik mijn studies in de psychologie en communicatiewetenschappen met continu bijleren over voeding en beweging, verschillende groepslessen geven, mensen motiveren en vooral veel energie opwekken.

Ik verdiepte me daarna nog verder in de kracht van Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), de Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI), sportpsychologie, emo-eten, gezondheidscommunicatie en massa’s coachingsvaardigheden.

Ook op voedingsvlak begon ik steeds meer mijn draai te vinden en ik kreeg meer rust in mijn hoofd. Alle puzzelstukjes vielen nu voor mij in elkaar:

  • Je hoeft niet te diëten om af te slanken of op gewicht te blijven, want alles draait om het zoeken naar evenwicht;
  • Het heeft geen zin om sporten te beoefenen die jou niet liggen, dus je kan maar beter op zoek gaan naar iets waar je plezier aan beleeft;
  • Als bepaalde dingen te mooi lijken om waar te zijn, dan is het meestal ook zo;
  • Er is geen standaardformule die voor iedereen werkt, want mensen hebben allemaal verschillende behoeftes, verlangens en gedachten.

Op naar een fitter Vlaanderen

In augustus 2015 voelde ik me meer dan klaar om mijn eigen zaak op te starten. Fitter Vlaanderen was een feit!

Mijn doel? Zo veel mogelijk mensen in Vlaanderen inspireren om te zoeken naar hun eigen wonderformule voor een gezonde en evenwichtige levensstijl!

En dat is me tot hier toe al behoorlijk gelukt. Intussen werk ik met verschillende gezondheidsprofessionals en corporate health coaches samen die de neuzen in dezelfde richting hebben staan.

Ook zin om een heerlijke boost te krijgen?

Aarzel dan niet om me te contacteren. Misschien wil je wel een bedrijfsworkshop of training organiseren? Of liever individueel aan de slag gaan met een personal trainer of coach.

Het kan allemaal!

Naam en voornaam (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht