appel crumble havermout

Suikervrije appel crumble met havervlokken

In nieuws, recepten by Carline De Cauwer

Apple crumble voor zoetebekken

Ben je gek op desserts of zoete tussendoortjes, maar wil je je geen zorgen maken over de grote hoeveelheid toegevoegde suikers en slechte vetten? Dan is deze gezonde appel crumble met amandelmeel een goed alternatief. Ook ideaal om je gasten een gezond nagerecht voor te schotelen.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 4 appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 30 gram rozijnen en/of dadels
  • 50 gr havermoutvlokken (of glutenvrije havervlokken)
  • 25 gr pompoenpitten
  • 25 gr fijngehakte walnoten
  • 25 gr amandelmeel
  • 25 gr kokosschilfers
  • 60 gr kokosolie
  • optioneel: zoetstof zoals honing of stevia

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was, pel en snijd de appels in kleine stukjes.
  • Stoof de appels en rozijnen (of dadels) samen met wat kokosolie (of boter) en zoetmiddel naar keuze. Kruid af met kaneel.
  • Doe de appelmoes in een ovenschotel.
  • Meng voor de crumble de overige ingrediënten met je vingers tot je ongeveer een korrelige structuur hebt.
  • Strooi de crumble over de appelmoes.
  • Bak het geheel 12 à 15 minuten af in een oven van 180 graden tot de crumble goud-geel en krokant is.
  • Gebruik desnoods de grill om het nog iets krokanter te maken.

Je kan dit gerecht ook serveren met een eetlepel mascarpone, ricotta of volle Griekse yoghurt.

Zin om meer gezonde gerechten te ontdekken?

Boek een kookworkshop of infosessie over gezonde voeding in. Dan leren we jou de kneepjes van het vak!